Când ești doar călător, îți bucuri numai sufletul tău; când povestești cu toată dragostea, devii un călător-scriitor, bun sau nu, iubit ori ba, dar niciodată egoist cu semenii tăi. Ai grijă însă cum îți pictezi cuvintele … și unde!

     Ca o veche scormonitoare prin bloguri, în special cele despre turism şi istorie, pot spune că după un timp de citit ce-mi place pe acolo, am dorinţa de a afla câteva amănunte despre autor. Sperând că în timp îndrăgiţi şi blogul meu, iată câteva cuvinte despre mine.

 Sunt o româncă ce a parcurs cu drag poteca sinuoasă a vieţii, pe vreme bună sau pe furtuni, alături de  un foarte bun partener de drum şi singurul meu şofer de-a lungul a 39 de ani. Am dăruit lumii un copil bun, am plantat pomi, am crescut cu iubire câteva animăluţe abandonate, am colindat cu cortul în tinereţe şi mă bucur că fiul meu iubeşte şi azi acest mod de hoinăreală. Îmi iubesc şi respect foarte puţinii prieteni adevăraţi. Am iubit hoinăreala prin natură şi prin locuri istorice, iubesc marea şi muntele în aceeaşi măsură, îmi plac vacanţele pregătite serios (documentarea este şi ea o vacanţă în sine), îmi plac acele articole care dau informaţie proaspătă şi de calitate.

     Am scris pe mai multe site-uri turistice, pe unul m-am oprit destul de mult timp şi mă bucur că am fost un user care prin cele câteva sute de articole a ajuns cel mai rapid în vârful elitelor, cum spunea Adminul (între timp vârful s-a înălțat … metric). Adică am fost copilul, tomnatic, recunosc dar care a crescut cel mai rapid de la primul cuvânt spus timid pe site, până la augustus.   Dar ştiţi cum e, vrei mereu să dai mai mult şi după reguli proprii… Plus că ajuns în vârf îţi doreşti şi altceva.  Dacă aţi citit Homo Deus înţelegeți ce vreau să spun! 

 M-am hotărât greu să plec singură pe acest drum al scriitorilor de  bloguri despre turism, în care să-mi povestesc vacanţele, să dau informaţii, să-mi spun o părere. Voi povesti despre turismul istoric, despre cel gastronomic, despre obiceiuri locale, legendele locurilor vizitate dar și locuri pe care mi-aș dori să le văd și să le pipăi cu sufletul. Mi-am propus să vin cu informaţii utile celor care se pregătesc de o vacanţă, informaţii legate de finanţe, cazări, transport, obiceiuri locale, etc.. atât cât am putut aduna în călătoriile noastre documentate. Voi colora cuvintele și cu ceva poze făcute de mine și de soțul meu dar și cu cele culese de la cei darnici. Cel mai darnic site,

pixabay.com

Un coleg de pe site-ul turistic unde am povestit cu drag  timp de patru ani, spunea aşa:

Ca orice treabă amuzantă, turismul este o problemă extrem de serioasă !

Și pentru că îmi place să-mi desenez uneori gândurile, ideile trăznite, neturistice, se duc singure spre alt blog care îmi este tare drag și pe care l-am creat absolut singură, eu, inculta în ale tehnicii ăsteia (cică dacă vrei, poți):

Gânduri pe tastatură

Și dacă ar fi să aleg dintre cugetările călătorilor din toate timpurile, acest proverb ebraic cred că se potrivește dorinței mele de a povesti:

Indiferent ce ți se întâmplă, o călătorie îți oferă întotdeauna o poveste de spus.

Destin, kader cum spun turcii….

Ei bine, după 5 ani de când am ales calea blogurilor, o altă patimă este în viața mea. Kaderini între două lumi , o carte despre iubire și religii, ură și dăruire necondiționată, puterea de a învinge când destinul vrea să te strivească sub talpa dictatorilor. În curând o altă carte va pleca spre cititori și mai apoi dacă destinul îmi va permite să o termin, ceva despre legăturile sufletești și cum sunt ele de-a lungul vieții….

CUPRINS:

Cap. I: 40 de zile cu doliu verde    7

Cap. II: Când soneria are glas de bufniţă    18

Cap. III: Prima întâlnire cu Emin    24

Cap. IV: Kemal, un melanj de etnii şi mister    32

Cap. V: Suflet şi ţărână    44

Cap. VI: Mama Donka    53

Cap. VII: întâlnirea cu Ayten    72

Cap. VIII: Doar pentru Kaderini    92

Cap. IX: Balanţa cu trei braţe: religie, dragoste, raţiune    106

Cap. X: Părintele Teofil    117

Cap. XI: Vechiul şi noul David    150

Cap. XII: Maica Macrina    159

Cap. XIII: Sfârşitul răbdării e mântuirea!… 181

Cap. XIV: Micuţa Donka    201