Aprilie,  ce lună încărcată !!  Pregătiri de Paște, schimbatul hainelor groase de iarnă cu unele de trecere la cele de vară, pregătirea pentru vacanța din luna mai și printre picături curățenia de primăvară !! Off !! Dar oare de ce mă mișc mai greu ?! De ce nu-mi vin blugii de primăvară ?!  M-am urcat pe unul din cântarele din casă, șoc și groază cum scrie în ziare, adică la 158 cm înălțimea mea am 74 de kg. Nu pare mult zic eu, însă nu prea mă mai încap hainele. E clar, pe iarnă m-am îngrășat! Ce să fac să dau jos câteva kilograme ?   O voce de undeva îmi șoptește suav : Sună un prieten !   Bine dar în ce prieten să am eu încredere că nu mă păcălește cu produse de îngrășat ?!  Sună la Smart Diet Experience, aud iarăși vocea și apoi tăcere.  Cercetez temătoare în jur, nimeni ! Dau o căutare pe net la rubrica de interpretări vise și ce să vezi, Smart Diet Experience nu e vis, e o firmă reală care se ocupă de siluetele oamenilor folosind metode sănătoase !

Și mai mult decât atât, îmi oferă ei un meniu sănătos pregătit  de un nutriționist, chiar un meniu săptămânal, cu toate indicațiile de consum astfel că pot câștiga și timp liber.  Păi m-am hotărât, încerc !

Primul lucru pe care îl fac, îmi calculez IMC-ul. Îmi dă că la cele 74 kg ale mele și 158 cm înălțime, sunt supraponderală ! Adică IMC-ul de 29,6 e aproape de limita obezității !! Îmi măsor și talia și se confirmă, mult peste 88 cm acceptat la femei, deci exces de țesut adipos care duce sigur la multe boli grave. Am de ales, ori chirurgie metabolică, ori regim cu o dietă sănătoasă în timpul căreia poți să slăbești ușor !  Cum nu-mi plac mesele de operație și bisturiurile, ce să zic de anestezie că cine știe ce lucruri trăznite spun când mă adoarme medicul, aleg planul Smart Diet.

Citesc cu atenție planul și aflu că la IMC-ul meu de 29.6, dacă țin dieta corect, pot slăbi cam 2-3 kg în prima săptămână și câte 1 – 2 kg pe săptămână în următoarele. Perfect, nu slăbesc brusc să-mi atârne pieile precum gușa curcanului !  Cum dieta este permisivă și o pot ține câte săptămâni vreau, mă pregătesc pentru 28 de zile, deci patru săptămâni. Adică de patru ori primesc pachetul Smart Diet cu mic dejun, gustare, prânz și cină, toate pentru șapte zile. Și toate ambalate MAP, adică pe românește ambalarea în atmosferă modificată, folosind amestecuri de gaze  normale precum CO₂ , azot, hidrogen, oxigen în combinații care să mențină umiditatea necesară fiecărui produs și să împiedice dezvoltarea microorganismelor. Meniuri pe care le pun la rece obligatoriu și le desfac doar înainte de a le consuma la temperatura camerei sau ușor încălzite. Perfect, am asigurat fără efort și pachetul pentru serviciu. Plus că la muncă nu avem aparate de încălzit hrana așa că o consum rece și ard și mai multe calorii că de, organismul consumă să o aducă măcar la 35 ⁰ .

Intru pe site, văd blogul și încep de acolo. E clar că trebuie să vreau să țin planul Smart Diet cu acel meniu de slăbit,  neapărat să nu consum nimic altceva decât ce îmi dau ei, să mănânc la aceleași ore în fiecare zi pentru a reeduca organismul meu cu un program fix și, foarte important, am garanția consumului de produse bio , fără conservanți. Foarte important azi când până și micii producători de produse tradiționale au șmecheriile lor chimice cu care te îmbolnăveste.

Hotărâtă mă plimb prin meniuri că trebuie să aleg primul pachet pentru șapte zile. E puțin mai greu.  Oricum din trei, îmi rămân două, căci Veggie / Smart Green  este exclus din start că nu sunt vegetariană, doar puțin carnivoră. Puțin mai mult !!  Acum e și mai greu, alege dacă poți între savuros și delicios !!


Prima săptămână aleg pachetul Yummy / Smart White, abia aștept să văd cum e să mă ling pe degete după fiecare masă. Păi am văzut că au în preparate fructele goji, bogate în fier, antioxidanți, au seleniu numai bun pentru imunitate. Au mâncarea mea preferată,  puiul tikka masala, acea invenție gastronomică a indienilor londonezi și care vine cu celebrul turmeric, panaceu asiatic pe care eu îl iubesc mai ales pentru rolul lui antialergic. Are și un melanj de condimente cum rar întâlnești. Nu vă spun tot ce cuprinde pachetul acesta pe zile dar oricum mă atrage ciorba de curcan în stil a la grec,  puiul curry (știți că era mâncarea preferată a reginei Victoria ?) și cu drag m-am oprit la prăjitura copilăriei mele, prăjitură cu cocos și gem, aproape de răzuita ce gem pe care o făcea bunica !

Pentru săptămâna a doua aleg pachetul Tasty / Smart Purple, cred că un meniu regal, doar violetul e culoarea regilor laici și religioși, nu ? Și atât cât m-am uitat în fugă pe meniurile zilnice de la Tasty, are printre altele, fructele de merișor, celebre deja în lumea tratamentelor naturiste.

Dacă reușesc să dau jos patru kilograme în două săptămâni cât mi-am propus eu, voi continua programul. Îmi place că Smart Diet e conceput în așa fel încât să nu te înfometeze și să-ți creeze probleme la rinichi și stomac precum alte diete zise celebre și scumpe, are produse crescute fără îngrășăminte chimice, conservarea este fără E-uri, meniul pe zile este echilibrat.

Acum recunosc că mi-am consultat o prietenă nutriționistă care știa de acest plan și-l recomandă pacienților  care au voință. Îmi spunea prietena mea doctorița că abia așteaptă pachetele Smart Diet pentru copii și mai ales Smart Diet Experience Adolescenți, zicea că dacă pe cei mici îi mai țin părinții să nu mănânce periculos, adolescenții sunt amatori de fast food și așa se adună kilogramele, bolile și necazurile.

Vă las, plec la o bere cu amicii, ultima !! Pe timpul dietei, pentru eficiență, nu e indicat alcool . O cafea sper că merge. Dacă și aia e interzisă, mâine în prima zi de dietă tot  beau o cafea amară, ultima ! Doar e 1 aprilie !!

——————————————–

Articol scris pentru proba nr.11 / Spring SuperBlog 2019.

Pozele din articol preluate de pe Smart Diet Experience . Poza reprezentativă preluată de pe Pixabay.