O zi de martie rece, cu vânt și mult praf. Urc în autobuzul care avea să mă ducă în partea opusă a orașului, deci cam o oră de vegetat pe scaunul găsit întâmplător liber. Cum peisajul mi-e cunoscut, mă aplec spre telefonul care mă salvează de plictiseală. Caut un produs cosmetic pentru vacanța apropiată, o Cremă de față anti-îmbătrânire cu SPF 50- tentă naturală, ceva care să-mi protejeze pielea prea albă, predispusă la fotodermatoze de la soarele primăvăratic din sudul Greciei .

Între timp mă sună soțul meu și-mi spune disperat că trebuie să se prezinte după vacanță la un interviu foarte important. Da, și care-i problema ?! îi dau eu replica, doar meserie știi !!  Nervos îmi turuie că tocmai acum fața lui dă semne de trecere a timpului, de ridare și asta n-ar fi nimic dar ceilalți concurenți arată de zici că-s manechine ! Cică mai bine nu se prezintă, mai ales că în comisie a aflat el că sunt doar femei care, clar, vor alege pe cel mai frumos bărbat. Că așa-s femeile, se uită după bărbați frumoși și nu deștepți ! (Am vrut să-i spun că nevastă-sa nu dar am tăcut, ca femeie sunt mai diplomată .)

Termin repede discuția, îi spun să stea liniștit că arată bine și are timp să arate și mai bine.

Discuția totuși nu-mi mai lasă loc de liniște. Pe undeva are dreptate, am observat și eu că pielea lui s-a asprit, începe să dea semne de pergament.

Încep repede să caut pe net firme care produc cosmetice pentru bărbați dar cu compoziție bună nu doar cu promisiuni deșarte și multe cuvinte la modă care nu au acoperire. Încerc să fac o legătură cu produsele pe care le folosesc eu, poate i-ar merge și lui. Nu, nici vorbă ! Eu am pielea fină, întreținută constant cu produse de hidratare și regenerare a pielii. Având un ten cu piele uscată am folosit mereu produsele cosmetice. Și înainte de 1989, rar găseai produse străine. Dar ce mi-ar fi trebuit cosmetice străine când noi aveam aici Gerovital – Doctor în frumusețe ?! Produse Farmec ?!   Aveau produse așa bune că  deja erau celebre în lume și oameni importanți foloseau tratamentele și cosmeticele anti-age. Eu am mers doar pe mâna lor, i-am ascultat:

Să alegi, alături de noi, să fii frumoasă pentru că eşti tu, femeia cu farmec.   

Și mi-a mers bine cu produsele lor făcute din plante medicinale, flori parfumate, vitamine, argilă și ingrediente noi, testate în România și Franța.

Așa că intru iar pe pagina firmei clujene și caut produse pentru bărbați. Normal că m-am oprit la cele mai noi,  noua gamă de cosmetice pentru bărbați – Gerovital Men.    Nici n-am mai căutat altele, am văzut că acestea au în compoziție Fiole cu Acid Hialuronic 5% Gerovital Men  și mi-a fost de ajuns. Știam că cei de la Farmec SA sunt foarte serioși și au adaptat concentrația și formula special pentru tenul bărbaților, astfel că acesta la sfârșitul celor 10 zile de tratament să fie neted, hidratat și revitalizat. Normal că efectele se văd repede, doar acidul hialuronic l-au conceput din două componente : lipozomal pentru a acționa din interior și pudră, adică acționează din exterior spre interior.

Trei generații și gama Gerovital Men

Fiolele combinate cu folosirea Cremei antirid acid hialuronic Gerovital Men dar și a produselor pentru bărbierit Spumă de ras SENSITIVE  Gerovital Men, își vor face rapid treaba, exact cât ține și vacanța activă de-o avem înainte de interviu.

Trei generații și gama Gerovital Men

Bun, am comandat produsele direct de la fabrică, au venit repede.

Mă macină totuși o problemă : tenul bărbaților îmbătrânește mai greu că de, așa au fost ei creați, mare discriminare. Deși suntem egali la vârstă soțul meu parcă pare mai tânăr decât mine care am făcut toată viața tratamente cosmetice de revitalizarea tenului.  După cura asta oare cât de tânăr  va arăta ?! Că ar putea fi o problemă ! Voi scrie la Întrebările clientului. Sper să mă mulțumească  Răspunsurile specialistului.

PS: Uraa !!! A trecut interviul !! Abia acolo a aflat că unul din punctele forte era să arate bine, că se îngrijește temeinic și de aspectul exterior al corpului lui. Se lăuda după interviu că tipele din comisie, care le-au luat gânguritul la toți cu aspectul lor exterior, i-au dat punctajul cel mai mare lui. Cred că au recunoscut că folosește produsele Gerovital Men de la Farmec, la fel ca ele : Bănuiesc că și ele folosesc aceleași produse ca tine, draga mea. Aveau ten luminos și un parfum inconfundabil, la fel ca al tău. Clar de la Farmec !

Normal că le-a  dat gata pe doamne. L-am convins să folosească Gelul de duș FRESH .  Și pentru că părul lui dădea ceva semne de oboseală, era cam neplăcut vederii și chiar începuse să evadeze, i-am schimbat șamponul favorit cu Șamponul Anticădere 400 ml  Gerovital Men. Fără voia lui i-am înlocuit și deodorantul iubit și neschimbat de prea mult timp cu noul  Deodorant Antiperspirant Fresh 40 ml Gerovital Men.  Amețitor pentru doamnele din comisie, un melanj de nuanțe de la portocal amar, vetiver, celebrul mosc, grapefruit și câte altele, că doar nu degeaba îl recomandă ca un parfum lemnos aquatic, elegant și masculin.

După așa succes mă gândesc că n-ar fi rău să mă înscriu la Centrul de Frumusețe Farmec și soțului să-i ofer un Card cadou la Atelierul de Frumusețe. Ce părere aveți ? Merită ? Că fiecare vrem să impresionăm sexul opus cu aspectul nostru fizic și să ne învățăm pruncii să țină cont de asta ! Voi trece și produsele masculine de urmărit lunar pentru eventuale promoții.

Abia la maturitate a înțeles soțul meu de ce îi repetam cuvintele împăratului Marc Aureliu :

Aspectul exterior al omului este cea mai bună scrisoare de recomandare a lui.

Că doar în viață  trebuie să jonglezi atât cu aspectul tău fizic, femeie sau bărbat, cât și cu partea intelectuală. Nimănui nu-i place să vadă oameni neîngrijiți și urât mirositori chiar de mintea lor sclipește.  Dacă la personalitate suntem diferiți, bărbații mai dinamici, mai duri, femeile mai blânde, mai calculate, la aspectul exterior trebuie să fim egali, plăcuți vederii. Și avem un ajutor de nădejde în farmecele Farmec, doar Ana Aslan este dovada .

—————————————-

Articol scris pentru proba nr.14 / Spring SuperBlog 2019

Poze articol preluate de pe Farmec.ro. Poza reprezentativă  de pe  Pixabay.