A venit luna aprilie și dacă toată iarna am visat liniștiți la o vacanță plină de soare, de bălăceală în mare, de nisip fin și jocuri pe plajă, iată că acum parcă nu mai avem răbdare. Vrem să ajungem cât mi repede la mare, vrem vară, vrem o cazare bună unde să nu ducem grijă de nimic. Tocmai discutam cu soțul și prietenii că ar trebui să ne mai îndreptăm și spre litoralul nostru, poate între timp s-au mai rezolvat problemele pe acolo. Dar cum am putea găsi o cazare bună și nu foarte scumpă ? Știți că bun și ieftin rar în ziua de azi.

Ei bine, tocmai când ne chinuiam noi să găsim un locușor bun și curat pentru somnul de câteva ore pe noapte dar obligatoriu cu apă caldă pentru dușul de dimineață, seara și la prânz, cineva descoperă un hotel de trei stele, cu nume de baladă, situat în partea de nord a stațiunii. Unde pui că e  hotel cu piscină, numai bun pentru fricoșii care nu  se aruncă-n valuri , vorba lui Șeicaru :

Nerăbdători deschidem fiecare telefoanele și căutăm informații pe pagina Hotelului Miorița Neptun.  Disecăm tot și în final suntem unanim de acord pentru un sejur prelungit în prima duminică din mai. Cum rezervăm, online sau telefonic, vine prima întrebare. Păi telefonic, tot suntem adunați acum, e bine să știm cât face, ce oferă, dacă e ceva ce nu ne convine. Sună unul dintre noi, mai vorbăreț și solicită 12 camere duble. Pass !  Cică nu se poate să deschidă hotelul pentru noi că tocmai atunci se adună superbloggerii și nu au locuri libere ! Mai bine că nu au, vă dați seama ce va fi acolo ?! Și surpriză, abia peste o lună deschid oficial. Dar sunt dispuși să discutăm, de exemplu dacă vrem de Rusalii au pachete speciale cu picnic, condiția ar fi să stăm trei nopți la ei. Păi mai avem noi răbdare să nu vedem marea până la Rusalii ?! Alegem la fix o lună după superbloggeri, așa ca niște superturiști ce suntem ! Optăm pentru rezervarea unui weekend prelungit ca să nu plecăm lunea de la mare că e păcat 😅 și ei  ne-au făcut o reducere de 20 % pentru că suntem în perioada până la 15.04. Am avut noroc și pe partea asta, de la 16.04 reducerea e de numai 15% , apoi un timp scurt de la jumătatea lunii mai doar 10 %.

Suntem mulțumiți de alegerea făcută pentru sejurul la mare de la început de sezon 2019. Este ce ne trebuie nouă, oameni care nu prea stăm toată ziua la plajă dar nici în camere.  Nu că n-ar mai fi recomandat soarele pe obraz dar cum avem mâncărici pe tălpile pantofilor, ne place să umblăm prin împrejurimi, să vedem și alte locuri. Și cum Dobrogea e bogată în istorie, avem destule de văzut, unii de revăzut. Plus că dacă va fi prea cald, pădurea de la Comorova e aproape  pentru plimbări.

Ne-am bucurat totuși pentru existența piscinelor din dotarea hotelului. Grupul nostru se va scinda ziua, cei fricoși dar și cei cu copii vor petrece timp la piscinele pentru adulți și copii așa că sejurul la mare va fi plăcut și pentru ei.

Ne plac și camerele după cum arată în poze. Au destul spațiu și mobilate modern după renovarea de anul trecut. Și ne place că au culori diferite la mobilier și așternuturi. Eu voi alege camera cu mobilă vopsită în albastru, are așa o idee de grecesc amestecat cu lipovenesc care m-a cucerit. Prietenii au apreciat și clasificarea camerelor la 2 stele, 3 stele standard și 3 stele superior, diferențele de preț sunt semnificative pentru cei cu un buget mai modest. Nici micul dejun nu e scump la 25 lei, sperăm să fie variat și de sezon că noi în grup avem ceva mofturoși.

Camera mea !

Nu știu cum s-a făcut dar de data asta am ales să luăm și cina tot prin cei de la Miorița. Ne-au dat încredere că va fi bine. Sunt convinsă că nu vom avea probleme fiind vorba de o afacere de familie în care sunt implicate două generații (mamă și fiică, alături de sora doamnei Ana și soțul dânsei). Așa că am preferat să le urmăm sfatul: …dacă îți începi ziua cu un mic dejun sănătos și o închei cu un pahar de vin, vei avea o zi perfectă ! Deci o începem la masa lor și o încheiem tot acolo cu vin, poate de Murfatlar dacă avem noroc.

Am studiat harta, am văzut pe unde găsim locuri de plajă mai bună sau mai cu fițe precum cea de la Steaguri, am văzut că e aproape de gară ceea ce e bine pentru câțiva amici. Plus că distanța până în centrul stațiunii e un fleac, 150 m. Dacă nu ești atent și te uiți după sirene sau poate după bere, treci de centru și te împiedici de orașul nefericitei Manga, cum a constatat un amic mai hâtru.

Ce să vă spun, pare o alegere bună pentru un grup mai mărișor de prieteni unde gusturile sunt împărțite. Unii dintre noi sunt mai umblători, nu prea au stare în vacanțe, alții sunt mai leneși, mai atrași de dulcea moțăială  pe un șezlong la piscină. Turiști cu obiceiuri diferite dar dornici de câteva zile la mare împreună cu prieteni dragi. Ne leagă serile lungi la taclale și glume, mereu prezente în vacanțele noastre comune iar Hotel Miorița Neptun are bar cu terasă ce pare că ne va împăca pe toți.

Singurul lucru la care am strâmbat puțin din nas sunt sălile de conferință, două la număr. Hotel Miorița se adresează și segmentului business și bine face, de aceea are aceste săli. Dar uite că tocmai asta ne-a stricat nouă planurile căci  bloggerii ăștia ziși super  ne-au furat  începutul de mai la Marea Neagră !

Rezervarea fiind făcută, sigură, ne luăm rămas bun de la prieteni. Ne este atât de dor de Marea Neagră încât la plecare fiecare fredonează mai cu voce, mai afon, toate cântecele ce i-au fost dedicate Mării Negre, unele ascultate cândva în premieră la Radio Vacanța !

Până când vom ajunge și noi la Hotel Miorița din Neptun, poate găsesc un superblogger să-i dau de lucru :

“Sărută marea pentru mine și spune-i că mi-e dor de ea ! “

Pe malul ei am scris cândva într-un registru, o dată-n viață :  DA !!


Articol scris pentru proba nr. 15 / Spring SuperBlog 2019.

Poze preluate de pe hotelmiorița.ro și Unsplash

Titlul articolului împrumutat, recunosc, de la Dan Spătaru !