Plouă, plouă, plouă, vreme de beție…

Păi cine are chef de beție ?! Și mai ales în capitală după ce ai tot străbătut bulevardele în lung și lat toată iarna?  Cel mai bine profităm de vremea asta haină pentru noi dar atât de dragă agricultorilor și ne sfătuim cu familia pe unde să ne plimbăm fizicul și spiritul în vara asta. O problemă grea ce presupune destulă aritmetică, una financiară, alta de calendar că zilele de concediu sunt în număr și date fixe. Parcă am face noi niște popasuri și prin România noastră să vedem ce e nou, ce s-a îmbunătățit că frumoase locuri avem și prea puțin le laudă ai noștri. Ne uităm la unele prețuri de cazare și ne ia puțin cu cald căci nu prea se pupă cu prima aritmetică !  Renunțăm cu regret la o minivacanță românească. Dar parcă ceva ne supără: cum adică, umblăm pe la alții vara toată și la noi nu ?! O luăm de la capăt cu căutatul cazărilor blânde cu noi la prețuri, oriunde prin Transilvania sau Deltă, poate și nordul Moldovei că nu l-am mai călcat de ceva ani. Și cum ne uitam noi așa, ia priviți ce ne apare în fața ochilor și ne salvează :

Descoperă România cu tichete de vacanță !!

Păi la țanc ! Așa ne-am amintit că avem și anul acesta tichete de vacanță  în valoare de 1450 lei (ușurel, din asta se scade impozitul de 16 % și unde-i lege…cu plăcere !) Și nu știu cum e la alții dar tichetele sau voucherele astea, cum vreți să le spuneți, diferă de la patron la patron, fie el statul sau privatul. Dacă anul trecut aveam voie să le folosim doar în zilele de concediu (unii, am zis ) și astfel am pierdut jumate din sumă, anul acesta le putem folosi cum și când vrem timp de un an, important e să ajungă banii în turism. Păi hai să le consumăm, să nu le pierdem ca și anul trecut !  De ce n-am câștiga și noi dar și cei cu cazările ?! Ne apucăm de studiat valoarea tichetelor, locații care le acceptă, perioade, condiții de cazare. Primul lucru studiem voucherele că nu le dădusem atenție când le-am primit și aflasem că sunt de trei feluri: noi avem un carnet cu tichete în valoare fiecare de 50 lei, emise de Sodexo / Turist Pass, personalizate cu CNP plus nume și prenume. Bun, îmi place că putem să cheltuim cât vrem, în mai multe etape (am uitat să spun, tichetele sunt pe numele soțului dar ce-i al lui e întotdeauna și al meu, logic !)

Sodexo Voucher de vacanță

Up Chèque Vacances

Edenred Ticket Vacanța

A fost bine că i-am descoperit pe cei de la Travelminit și se ocupă ei de plata cu tichete după ce alegem noi cazarea. Ne scutesc pe noi de emoții și teama că am putea avea probleme la cazare dacă patronul s-ar răzgândi la check-in și în loc de tichete ne-ar cere bani.

Noi am găsit cazarea dorită folosind Lista de cazări Travelminit, am rezervat camera după ce ne-am asigurat că nu sunt condiții ascunse (gen avans nerambursabil) și apoi am trimis voucherele la Travelminit printr-un plic pe care am trecut și numărul rezervării, urmând să se ocupe ei de restul. Așa că într-un weekend am ales să revenim la Brașov, un oraș tare drag nouă. E drept că ne doream altceva, mai departe dar ce poți face într-un timp scurt: ori stai blocat în trafic, ori colinzi . Brașovul fiind aproape știm că vom păcăli cumva traficul dacă ocolim pe la Dragoslavele că tot s-a asfaltat proaspăt, doar am mai fost. Plus că  ne întoarcem cu drag să revedem căsuța cum arată cu haine noi dar și gazdele de acum peste  doi ani. Sunteți curioși ce căsuță, normal ! Noi călători înrăiți, mereu pe alte coclauri, să revenim de două ori în același loc ! Păi pentru că Brașovul e frumos, ai ce vedea, mănânci bine, mai înveți puțin românește pe la Prima Școală din Șchei unde este învățător părintele profesor Oltean, mare povestitor  (parcă ar preda Anton Pann, așa este de plăcut în băncile foarte vechi). Și seara, obosiți de atâta colindat prin oraș și împrejurimi, să ne retragem în cameră la pensiune. Aici ne facem comozi, eventual în pijamale, tragem draperiile de la geamuri, ne așezăm pe paturi cu grijă să nu răsturnăm  gustările și câte un pahar cu vin (poate și un kurtosh savuros din Piața Sfatului) și gata ! Pot începe spectacolele în piață, noi le privim din pat până când Ene pune greutate mare pe pleoape. Așa s-a întâmplat data trecută când am urmărit din pat filmul din piață, așa de bine că reușeam să și citim. Când s-a terminat filmul ne-am uitat în farfuriile celor ce mâncau la Pizza Roma, vecina cazării și ne-am făcut meniul pentru a doua zi. Apoi ne-am odihnit în liniște deși ceasul din Turnul Sfatului bate la ore fixe. Cine l-a mai auzit din spatele celor două rânduri de geamuri ?!  Dimineața ne-am trezit să bem întâi cafeaua și ne-a luat de nas mirosul parfumat de kurtosh căci tocmai se cocea prima serie la căruța din mijlocul pieții. Când am văzut că sunt gata și îi expun, am dat fuga să prind și eu unul până nu terminau japonezii cu gimnastica și se dedulceau la prăjitura ungurească. Norocul ăsta l-am avut căci am cerut cameră cu vedere la Piața Sfatului și gazdele au fost amabile și ne-au oferit una din cele trei camere plasată cu fața la Turnul Ceasului.

Ei, v-am ocolit prea mult cu vorba așa că e timpul să vă spun despre cazarea aceasta unde noi am mai stat în 2016, pe care am apreciat-o atunci, înainte de renovare și unde chiar ne-am propus să revenim când mai trecem prin Brașov,  La Maisonnette. O cazare pe care am evaluat-o și atunci pe un site dar comentariul a fost arhivat. L-am găsit, uitați ce am scris la ce ne-a plăcut atunci în 31 iulie 2016 :

La Maisonnette

La Maisonnette, Brașov ★★★

Fabulos 8,6

Proprietarii prin comportament. Locatia foarte buna si exact cum a fost in prezentare. Ne-au schimbat prosoapele a doua zi iar lenjeria a fost curata, apa calda am avut permanent. A fost liniste in cladire. Este buna camera in care am stat pentru a urmari activitatile din piata, chiar si filmele de pe ecranul mobil….

d749c91a4db76bd3136cfee353a9db5214166cb2.jpeg (840×460)
C

În fotografia de mai sus este parte din camera în care am stat. Am apropiat paturile, am folosit pernele de rezervă și am urmărit spectacolele din Piața Sfatului. La Maisonnette are doar trei camere cu vedere directă în piață și noi am dorit una din ele.

Gangul dintre cele două corpuri de clădire de la Maisonnette.
De la această fereastră am urmărit filmul proiectat în piață.
Camera în care am stat.

Cum anul acesta pentru două nopți n-am putut cheltui toate tichetele de vacanță și au mai rămas pentru încă un weekend, căutăm  pe Lista de cazări Travelminit  și o cazare în Dobrogea să cunoaștem puțin cultura tătară. Când găsim ce ne convine, rezervăm și vom urma procedura deja învățată cu Traveminit.

Până ajungem noi să petrecem weekendul la Maisonnette,  avem o sărbătoare mare în familie cu doi tineri dragi. Cum problema cadourilor ne-a dat mari bătăi de cap, acum, cunoscând ce fac cei de la Travelminit, ne-am hotărât să le luăm sărbătoriților un Card Cadou de Cazare Travelminit, în valoare de 500 lei și cu el să-și facă singuri rezervare online  din lista cu 1500 de cazări românești.  Unde vor ei în țara asta. Sunt convinsă că se vor bucura mai mult decât dacă le luam ceva tigăi de la reduceri cum fac toate mătușile noastre. Poate totuși mai convingem pe cineva să le mai ia încă un Card Cadou Travelminit .


Cazare România, Tichet de vacanță, Casa Ayan

Cam asta a fost cu voucherele de vacanță pe anul acesta. Am scăpat repede de ele în două locații, ajutați de Travelminit. Acum singura problemă este să nu ne răzgândim noi că nu primim înapoi tichetele depuse ci un voucher Travelminit, fie cu toată suma, fie cu ce rămâne în caz că am rezervat o cazare cu avans obligatoriu și nerambursabil. Voucherul Travelminit îl putem folosi însă la alte cazări din listă și asta e bine.

Sincer, deși abia i-am descoperit, îmi place să lucrez cu cei de la Travelminit.  Și m-am hotărât, îmi voi asculta soțul, intru în programul lor de Afiliere !


Articol scris pentru proba nr. 16 / Spring SuperBlog 2019

Poze preluate de pe Travelminit, Pixabay și ostrovok.ru