Acum câțiva ani, exact la sfârșit de martie 2008, ne-a venit trăznita idee să vindem apartamentul din București și să ne luăm o căsuță la țară. Un vis frumos dar greu de realizat când tocmai scădeau dramatic prețurile foarte, foarte umflate ale apartamentelor. Dar știți cum e destinul, necazul unuia, fericirea altuia ! Tocmai când am zis gata, nu mai vindem că oamenii veneau, vedeau și vroiau la jumătate preț, a venit un cuplu necăjit care ne oferea aproape suma cerută cu condiția de a părăsi apartamentul….ieri !!  O poveste tristă, dramatică, dureros de adevărată pe care poate voi avea ocazia să o spun cândva. Pe scurt, am făcut actele, banii jos și în câteva zile am eliberat apartamentul pentru acei oameni ce locuiau de trei săptămâni într-o dubiță. Ultima privire în casa unde locuisem 22 de ani a fost către mașina de spălat rufe a noilor proprietari, veniți din zorii zilei să ne ajute la încărcat cu condiția să le dăm voie să-și instaleze acel obiect și să-i dea de lucru !

Mobila din apartament a ajuns în casa cumpărată și ea rapid, în Ilfov, aproape de București. Cheltuieli destule la noua casă, astfel că nu ne-au mai rămas bani de mobilă nouă. Când am terminat însă tot ce ținea de zidărie, faianță, gresie și câte altele prin curte, am respirat cu bucurie la terasa noastră unde seara aveam concert de greieri, ziua de vrăbii și printre picături de broaștele lacului din zonă !  Și am început să facem planuri de schimbat mobila veche, trambalată și ea prin mai multe orașe după cum a fost cu stagiatura și ce a urmat.

Mă credeți sau nu, prima aranjată a fost curtea ! Vroiam aer, mult aer curat, soare, flori, stele noaptea, ce mai, după o viață la blocuri curtea noastră mică era raiul. Așa că, având multe de cumpărat, ne-am orientat spre un magazin care să fie ieftin, cu produse moderne, frumoase  dar și de calitate. Și foarte important, să ne asigure transport ieftin pentru ce cumpărăm. Și uite așa, într-o pauză furată la serviciu, am dat de SomProduct,  un magazin cam departe de noi dar foarte bun. Asigură transport gratis cu Fan Courier dacă cumpărăm de peste 149 lei la obiecte mici, putem plăti cu cardul dar și cu ordin de plată sau cash la livrare, marfa vine repede, maxim cinci zile dacă o comandăm în weekend.   Deci

să fie !!

Balansoar și umbrele aveam, așa că am comandat un set de bar format din masă SB-8 Cooper  și trei scaune de bar “Lope” Dark Walnut. Ne-am gândit că cine stă pe balansoar are nevoie de o măsuță, ceva, așa că am comandat și două măsuțe de cafea Alisma, câte una pentru fiecare capăt al balansoarului. Ce am ales noi este de fapt mobilier de living dar fiind lucrate doar în metal, sticlă și lemn bine lăcuit, merge perfect și ca mobilier de grădină. Timpul ne-a dovedit că nu ne-am înșelat.

A venit mai târziu și rândul bucătăriei să o schimbăm că de, e mobila cea mai chinuită din toată casa. Bine, exceptând camerele de copii dar cum noi nu avem prichindei, se exclude.

Ne trebuia urgent un set de masă cu scaune, cele vechi erau cam șubrede.  Am apelat tot la SomProduct și după ce ne-am plimbat prin showroom în București am ales setul de masă cu scaune “Breeze” Oak / Grey.  Păi unde se putea savura mai bine câte un  Four Oak dacă nu la acest set de masă/scaune ?! Acum să nu credeți că bărbații din casa mea ar fi refuzat licoarea dacă era altă masă dar asta se potrivește de minune, simți mai bine aromele de stejar vechi din mai multe părți ale lumii !!

La câți  prieteni s-au îndrăgostit de noi de când stăm la curte și la câte chefuri am dat, mai ales iarna de sărbători, s-a stricat și masa din living. Într-o seară de Crăciun s-a rupt piciorul mesei de la greutatea unui prieten care avea nevoie de un punct de sprijin  pentru un discurs a la Mălăiele și după, am mâncat pe genunchi. Așa că am hotărât să fim prevăzători și să luăm două mese de living.  Am ales tot stejarul, solid, clasic, am ascultat sfatul celor de la SomProduct :  Mobila din lemn de stejar este o opțiune pentru cei care doresc rezistență și durabilitate, pentru că acestea două sunt caracteristicile sale principale. În ceea ce privește designul, mobila din lemn de stejar nu se mai limitează doar la stilul rustic, tradițional, ci se găsește și sub forma unor modele absolut moderne. Vă place, nu ?! Dar hotărâtor a fost că unul din avantajele lemnului de stejar este că nu necesită o îngrijire deosebită !!  Păi mai practic decât atât ce să mai ceri ? Azi noi gospodinele nu avem timp prea mult pentru curățenie, o eventuală menajeră cine știe cu ce dă pe lemn și-l strică, deci am ales bine, chiar foarte bine !  

Și zarul a căzut pe masa de lemn de stejar și metal “Lindau” Oak, două bucăți !! Cum astea sunt grele și nu puteau fi trimise prin curier, le-am achitat în avans, magazinul  le-a adus gratis până la poarta mea și de acolo le-au preluat amicii, tratați doar cu apă până le montează. Pe urmă primesc și câte un țoi de Oak !!

Acum nu toți amicii au fost încântați de piciorul mesei, stilul industrial ziceau cei de la magazin, dar mie îmi place că e solid având lemn dar și metal. Să se sprijine pe mesele astea toți degustătorii de PalincăOak, adică palincă ținută în butoiul de stejar că Four sau VirginOak nu-mi mai permit să le dau !! Să stric banii pe ei când la SomProduct au atâtea lucruri care-mi trebuiesc ?! Și mai ales că vin Floriile ! Vin amicii la mine cu daruri că de, mi-a scăpat C.I.-ul și-au aflat că am trei nume din care unul de floare dar și când ne adunăm, florărie exotică nu glumă !

Cam atât deocamdată, vine vacanța și ne trebuie ceva finanțe. Dar după ce venim am de gând să schimb saltelele, să decorez camerele cu tablouri și covoare  moderne, chiar cu ceva instalații noi de iluminat. Îmi voi instala aplicația SomProduct App pe telefon și când îmi vine o idee, caut, poate chiar cumpăr căci la prima comandă primesc un voucher de 45 lei. Și pot să comand mai multe obiecte să scap de grijă, plătesc în 12 rate fără dobândă căci s-a nimerit să am card la o bancă parteneră la SomProduct.

Ei, dar ziua a trecut. Mă duc să citesc pe blogul magazinului despre viitoarea mea saltea cu spumă Memory Gel și așa adorm visând cum intru și aleg eu în Lumea Somnului !  Adică SomProduct cum îl știe la acte !!

—————————————-

Aericol scris pentru proba nr. 9 / Spring SuperBlog 2019

Poze preluate de la SomProduct++++++