Anul Nou este nou şi totuşi, în acelaşi timp, este deja vechi, îmbătrânit de tot ce ni s-a întâmplat fiecăruia de-a lungul vieţilor noastre. Anul Nou este precum apa pură a unui izvor de munte ce se amestecă cu apele stătătoare pe care le întâlneşte în jos; este nou şi, totuşi, nu este întru totul nou, pentru că este trăit de fiinţe umane împovărate de trecutul lor. De aceea, deşi totul este nou, bărbaţii şi femeile nu reuşesc niciodată să trăiască în el o viaţă cu totul nouă.” / Omraam Mikhaël Aïvanhov 

 Dincolo de crezurile lui  Aïvanhov, așa este. În noaptea dintre ani fiecare dintre noi împletim pentru un moment, la miezul nopții, speranțele de mai bine pentru viitor cu filmul celor mai importante momente, amare ori dulci, din anul care tocmai pleacă grăbit uitându-și pelerina veche, multicoloră, în cuierul din casa sufletului nostru.

“…. nu uitați niciodată să mulțumiți trecutului vostru pentru că el v-a permis să ajungeți la ziua de azi, căci fără treptele din trecut, nu poți ajunge în viitor!” spunea Mehmet Murat Ildan

Fiecare dintre noi a reușit performanța, ajutat de destin, să scrie încă un roman autobiografic, cel al vieții noastre, volumul 2020.  Poate am înțeles ce am scris sau poate nu dar nu ne vom opri. Vom pune romanul 2020 în biblioteca specială a vieții noastre, îl vom acoperi cu pelerina uitată în cuier și vom începe cu drag alt volum – 2021 – căci ”În fiecare Nou An, aveam înaintea noastră o nouă carte care conține 365 de pagini albe. Haideți să le umplem cu toate lucrurile uitate de anul trecut – cuvintele pe care nu le-am spus, dragostea pe care am uitat să o arătăm și binefacerea pe care am uitat să o oferim”― Peggy Toney Horton

”Vom deschide cartea. Paginile sale sunt albe. Vom pune cuvinte acolo singuri. Cartea se numește ”Oportunitate” și primul său capitol este Ziua de Anul Nou”.― Edith Lovejoy Pierce. Ziua Anului Nou, ziua viselor și a speranțelor de bine, ziua unui nou început.

 Alfred Tennyson spunea cândva că Speranța ne zâmbește din pragul anului ce vine, șoptindu-ne, „Va fi unul mai fericit.”

Cu speranța că veți primi cu inima deschisă gândurile mele, vă doresc tuturor care citiți aceste rânduri, să aveți :

Un an 2021 frumos, cu multă sănătate, cu pace în suflet și în casele voastre, să vă iubiți și prețuiți partenerii de viață care vă sunt alături la bine dar mai ales în clipele de durere, să fiți mereu aproape de sufletele copiilor și nepoților voștri, de bătrânii familiei! Să vă apreciați acei prieteni adevărați care v-au fost alături  în momentele de cumpănă, la bucurie dar și la necaz, fără să vă ceară nimic în schimb!

Anul Nou 2021, tuturor prietenilor mei,  “să vă intre în casă cu piciorul drept ”, cum spunea Minulescu. 

Pentru toți acei care iubesc călătoriile, Suflet de turist vă dorește un an bogat în plimbări prin orice loc din lume vă doriți! 

Iar Gânduri pe tastatură  vă mulțumește celor care i-ați citit și apreciat poveștile și speră că vă poate fi alături și în 2021.

La mulți ani frumoși!


Publicat și pe gandulzilnic.blog