Tag 10 bloggeri români

Câți dintre voi ați pățit necazul să aveți în plan, în gând, cum vreți,  multe povești de scris pe blogul vostru, să fiți în fața unei lungi liste cu titluri orientative  dar să nu știți de unde să apucați pisica? De coadă, în nici un caz! Până se aprinde neuronul, te apuci să colinzi puțin bulevardele  facebook-ului, așa cum e moda azi și tocmai când îți vine o idee, crezi tu, auzi o troznitură virtuală și simți palma grea (slavă Domnului, tot virtuală ?‍♀️)  a pedepsei, cică leapșa pe românește. Sau de, pe străinește, blogger tag! După ce-ți revii din amețeala faptului că ți-a fost aruncată mănușa, încerci să-ți amintești cum te jucai cândva când nu exista online, blog, facebook, câte alte blestemății. Și-ți dai seama că ai doar două variante să rezolvi problema: ori joci leapșa pe ouate, adică te faci mititel să nu te atingă, ori începi sportul  și cauți … victimele. 

Cuget oltenește: prima nu ține că după 10 secunde trebuie să mă ridic și devin ținta altuia. Deci a doua e cea mai bună cale, precum în banc, fac și sport, mă și amuz, îmi iau și vorbe dulci, poate. 

Mulțumesc Almona Țilea, almonacalatoreste.ro

Palma, adică leapșa luată  de la Almona e în titlu. Așa că mă așez cuminte la start, că de, cu legea nu-i de glumit! Și încep să număr.

 1. Dacă ai putea alege un fel de mâncare pe care să îl mănânci pentru  următoarea lună (fără să ai voie să mănânci altceva), care ar fi acela?

Simplu, o salată cu cât mai multe crudități ( roșii, castraveți, ridichi, salată verde), plus ouă, carne de pui sau pește și paste. Bine, aș orna castronul cu un măr, o portocală, că fără păcăleli nu merge.

2. Pleci într-o vacanță de două săptămânii pe o insulă exotică și aproape pustie și poți lua cu tine un actor, un blogger/vlogger și un antreprenor (români sau străini). Pe cine iei?   

Aici e mai greu, cum să aleg așa,  de față cu toată lumea?! Dar îmi asum. Pentru că pe Meryl Streep a luat-o deja Almona, m-aș încumeta la Olivia de Havilland. Ar fi interesant  să-i ascult povestea vieții de peste 100 de ani. Blogger, greu de ales. Cred că pe Mirela Carmen Simion pentru diminețile și prânzurile stropite din belșug cu  câte o cafea neagră, bine vorbită despre …secret! Iar antreprenor pe dr. Dragoș Anastasiu. Îmi place tipul, nebunia lui de început și acum  visul de a face ceva în Delta Dunării.

3. Știm cu toții că în copilărie visam cel mai mult. Spune-ne un vis pe care îl aveai în copilărie și s-a îndeplinit și unul care nu s-a îndeplinit.

 Mai știți povestea baronului Münchhausen și zborul lui la Lună? Am visat de mică să zbor cu balonul.  Cândva doream spre Lună, vis de grădiniță! Ei bine, am zburat cu balonul, cu cel adevărat și a fost minunat, mai vreau.

Oameni care au fost… Un scriitor - călător de excepţie: Mihai Tican-Rumano
Oameni care au fost… Un scriitor - călător de excepţie: Mihai Tican-Rumano

Ce vis nu s-a împlinit și nu are nici o șansă în mandatul acesta pământean, o călătorie prin inima sălbatică a Africii (pe atunci eram mare fan Mihai Tican-Romano și-i creionam traseele poveștilor pe atlasul școlar).

4.  Primești un cadou foarte urât de la prietena cea mai buna/prietenul cel mai bun. Îi spui că e oribil sau te prefaci că iți place?  

 De obicei nu-mi dau arama pe aurul sufletului, așa că nu va ști prietena mea că nu mi-a plăcut cadoul.

5.   Este sfârşitul lumii. Ce carte ai pune în capsula cosmică pentru a păstra o „urmă” a umanităţii?

Foarte greu de ales. Poate Bătrânul și marea lui E. Hemingway. Mereu cartea asta mi-a dat de gândit. Depinde însă și cum ar fi acel sfârșit. Sunt convinsă că aș oscila până în ultima secundă între cea de mai sus și Amintiri din copilărie de I. Creangă. Pentru că pierdem fără să ne dăm seama chiar esența, filozofia copilăriei adevărate. 

6.  Dacă ai putea călători în trecut și să discuți cu tine cel/cea de 18 ani, ce sfaturi ți-ai da? (maxim 3)

Să fiu un pic mai cutezătoare, să-mi organizez mai bine timpul liber și să călătoresc cât mai mult.

7. Ți se oferă șansa de a juca în filmul realizat după cartea ta preferată. Pe cine ai interpreta și de ce?

Pe regina Maria din Maria, regina României. Este viața unei femei care, fără voia ei, a trebuit să îmbine cutumele unei epoci și locul unde a aruncat-o destinul la acel timp, cu inima care nu are rațiuni. Și a reușit.

8. Ce te motivează să scrii pe blog?

Hm, aș putea să zic altă întrebare dar vorbele astea două au  deja drepturi de autor ?. Îmi place să povestesc, să ofer informație, ca o plată pentru că și eu îmi culeg multe sfaturi, de călătorie în special, de pe alte bloguri. Și îmi place ca ceea ce scriu să fie amprenta sufletului meu, așa cum sunt, fără reguli impuse de alții.

9. Primești un premiu (în bani) pe care ești convins/ă că nu îl meriți. Cum reacționezi?

Sincer, păi dacă e concurs, păcatul e al juriului ? că mi-a dat un premiu fără să-mi cântărească bine lucrarea.  Și convingerea nu e mereu ceva bătut în cuie. Așa că, sincer, îl iau! 

10. Spune-ne ceva despre tine ce nu ai mai spus public până acum.

Îmi doresc o croazieră în zonele nordice dar mi-e frică să nu rămână nava prinsă în ghețuri. Să nu mă dați de gol că nici familia nu știe de teama asta!

(pixabay)

Uf, am terminat! Dar leapșa se pare că vrea să meargă înainte, până se plictisesc jucătorii. Poate chiar și 30 de ani, ca în filmul inspirat de o poveste reală a unui grup de prieteni ce anual își scot de la naftalină sufletele de copii:

Dă-o mai departe

Acum cine primește leapșa și vrea să o dea mai departe, e afacerea lui/ei personală ?:

 1.  Mira Mar  uniquebymm.ro
 2. Lelia Mădălina  atlantidei.eu
 3. Constanța Crețu doritesinedorite.com
 4. Issabela Cotelin  issabelacotelin.home.blog
 5. Gaby Niculescu reginabuburuza.wordpress.com
 6. Cătălina Coman portiadecitit.ro
 7. Dora Carmen Bărtuș viatabatefilmul.ro
 8. Dana Codori danacodori.wordpress.com
 9. Angela Dumbravă dinscrierileangelei.ro
 10. Mădălina Sultan casutaoliviei.ro

Dacă v-au lepșuit  deja alții, să vă fie de bine! Sunteți bogați. Dați și voi sănătos și cu folos!

%d blogeri au apreciat: