Decembrie 2018 ! Îmi deschid prima pagină a agendei de cheltuieli obligatorii pentru tot anul 2019 și constat că lista e muuult mai lungă decât cu un an în urmă. Normal, după câțiva ani în care am huzurit prin excursii, acum trebuiesc reparate mașinile, am mai multe asigurări, gadgeturi, pretenții, mofturi fără număr, fix ca manelele. Ne-am ales și cu o moștenire, o garsonieră care arată jalnic, casa de la munte s-a scorojit și are găurici prin sageac că de, trebuia hoața de veveriță să-și ascundă nucile fix în podul meu, aici unde îmi petrec zilele trebuie făcută o cosmetizare, cățelul vrea cușcă nouă, pisica s-a îngrășat și miaună că vrea un calorifer mai lat, soțul trebuie să plătească niște cursuri la breaslă că de nu fix la  31 decembrie uită complet meseria …. vai bugetul meu !! Fac un calcul sumar, preț de cam jumătate de oră și mă sperii. Cheltuiala mare este la reparațiile caselor ! Păi după cât costă ce îmi trebuie mie, materiale luate de la depozitele clasice, plus transportul, rezolv doar o casă, a mai mică ! Nu se poate!!!

– Doamnă, sunteți acasă ? E meșterul meu bun la toate, vine să testeze, își completează agenda de lucru și cu mine, că-l plătesc la timp. Îi pun o cafea și îi povestesc cu obidă ce mult aveam să-i dau de treabă dar nu mă lasă bugetul 2019 !  Se uită pe calculele mele, pe lista de depozite și-l apucă un râs, dar ce râs ! Zice:

– Păi măi doamnă, de la ăștia vreți să luați ?! Nu vă e milă de bani ?!  

– ?! Păi de la care alții ?!  zic eu.

– Păi n-ați auzit de Vindem-ieftin.ro / Casa de Comenzi ?! Sunt la noi de câțiva ani !  Au apărut în toată presa scrisă de la Adevărul până la România Liberă, cu așa concept unic la noi, favorabil cumpărătorului, până și Antena 1 i-a lăudat !! Marfa e negociabilă, după cantitate și distanța până la locul unde vă este livrată, transportul gratis, au și reduceri dacă sunteți client fidel !!  Faceți o economie așa cam între 10 și 15 % pe toată comanda, poate chiar mai mult ! Sunt foarte organizați, au eliminat din procedurile de depozitare și manipulare fără rost. Plus că marfa e asigurată pe timpul transportului de firma care o aduce, dacă se întâmplă ceva, un accident, ei au pierderea, clientului îi aduc marfă bună. Păi dacă o luați singură și dați într-o groapă, stricați marfa, adio, nu vedeți nici o despăgubire.

Mă apucă așa o amețeală…financiară, pun mâna pe mătură :

–  Păi bine măi nea Ionele, mai anii trecuți mă trimiteai la alții de făceam și drumuri acolo, luam și marfă scumpă și plăteam și transport  ca la avion sau o căram cu mașinuța nostră curată !! Ionel zâmbi șăgalnic ca orice meșter care știe cum să ia clientul și-mi dă-du repede replica :

–  Doamna mea, acum m-a învățat nepotul ăla micu’ de la grădi să lucrez pe internet !! Mai în joacă, mai să-i dau de-o bomboană, am prins și eu drăcia asta și uite, mi-am luat tabletă și aici magazinul, aici catalogul, dincoace clienții programați pe calendarul Google….(Închide gura Elviro c-au înviat bărzăunii !!)

Gata, m-a convins !  Mai ales când îmi spune că și-a luat tableta pe banii magazinului Vindem-ieftin.ro , adică a filmat primirea și descărcarea mărfii de la ei, le-a trimis filmulețele și ei i-au dat de fiecare dată câte 100 lei pentru asta !! Bravo nea Ionele !!

Luăm câteva foi de hârtie și ne punem pe făcut liste cu necesarul pentru toate cele trei adrese, fără să mai calculăm câți bani trebuiesc. Urmează ca eu, după timpul când am nevoie de materiale la fiecare casă, de fapt când mă programează nea Ionel cu lucrarea că așa e acum, faci programare pe net la zidar și tâmplar, să fac comanda la Vindem-ieftin.ro , ei îmi spun prețul total, îmi dau un timp să compar cu prețurile de la alte depozite și, dacă-mi convine oferta fac comanda, plătesc cu cardul și gata ! Nea Ionel promite că la ziua și ora fixată e la adresă și preia tot, după factură,  așa ca de la profesioniști la meșter serios ! Șmecher mare nea Ionel ăsta, să ia el banii pe filmări, 3 * 100 lei !! Fie, eu câștig timp.

Până să vorbească meșterul cu un alt client eu mă uit pe cataloage și-mi însemn câteva materiale care-mi plac. Apoi după sfaturile meșterului, le trec sau nu pe listă. Oricum voi da un telefon pentru alte informații și la unul din consultanții magazinului online, văd eu care figură mă atrage pe site că au pozele acolo cu telefoanele de contact ale fiecăruia, nu te ține cinci minute pe muzică ca la alții care au doar un singur număr pentru relații clienți.

Păi cam asta ar fi, ne apucăm să facem listele, eu pe hârtie, șmecherul de nea Ionel direct pe tableta lui, cică dacă uităm ceva să comande el pentru mine din timp că durează de la plată la primirea comenzii între 3 și 10 zile, după distanță.

Deci pentru garsonieră mi-ar trebui :  gresie și faianță pentru bucătărie, m-am oprit la gama Texas iar pentru baie gama Carneval, simplă dar foarte elegantă. Îmi trebuie și un tapet Zambaiti Parati  cu un model ce se pretează la spații mai mici. În rest nimic.

Casa unde am adresa din buletin, nici în București și nici în Ilfov, așa la graniță, e destul de nouă, trebuiesc refăcute câteva chestii și curtea neapărat de aranjat : iau gresie pentru hol, tip Mistral Copper de la KAI, foarte bine făcută,  tapet PS Internațional, trei modele pentru trei camere. E foarte bun, am deja pe hol și știu cum rezistă în timp. Vreau  tâmplărie PVC Salamander fereastră ADF, am auzit că e cea mai bună, fereastra viitorului, cu grad mare de securitate, izolant fonic și termic, plus că e și elegantă ! Așa că dacă îmi fac o reducere bună, schimb toate ferestrele. Pentru curte am ales  pavaj Arvore Star Stone culoarea aceia frumoasă, fumurie, Smoke pe catalog. Aici o să comand mai mult decât necesarul că resturile le pot folosi la decorat grădina, la limitat spații pentru flori, văd eu.  Trebuie să schimb tabla de pe casă și m-am hotărât la țiglă metalică Mat Ice Viking Pruszynski , mi-a plăcut cel mai mult dintre toate, și cum arată dar și la nume, că de,  țigla retro panel Bilka  au toți vecinii mei ! La noul acoperiș îmi trebuie și un sistem potrivit de scurgerea apei de ploaie așa că iau în gamă să se potrivească, sistem pluvial Niagara Viking Pruszynski. Și uite așa e Niagara în curtea mea, măcar cu numele !!

bg_image

Casa de la munte, din Argeș, acolo unde mă privesc în ochi cu vulturul de stă pe stâncă la Colții Albinei, necesită însă mai multe materiale, acolo e greul și financiar dar și al meșterului:  coame de țiglă ceramică tip Canudo, căci țigla de pe casa mea este de același tip și dimensiune cu aceasta, nu de aceeași calitate. Dar tocmai coamele sunt cele care-mi fac probleme acum pentru că nu au fost bine montate când s-a făcut acoperișul. Uitându-mă pe catalog acolo unde este descris montajul, mi-am dat seama că doar țiglele și folia trebuiesc schimbate, așa că mai scutesc niște bănuți. Iau pavaj Terra Toscana Semmerlock pentru locul unde avem leagănul și masa de lemn, o ușă de garaj  să nu intre ursul să-mi strice mașina ; îmi mai trebuiesc cinci uși interior Porta Doors și trei  panouri solare casă, neapărat, că toți vecinii și-au pus și se laudă cu economia de bani. Pe lângă astea mai vreau câteva ferestre noi, niște OSB și panel decorativ să facem o cușcă nouă la câine. Dacă îmi rămân bani iau și niște gard WPC (lemn compozit) să nu-mi mai traverseze aricii grădina spre stupii vecinului, nu de alta dar se agită câinele de sperie și ursul din pădure !

Cam astea ar fi materialele mari. Meșterul mi-a zis că-și face calculul și la vopseaua decorativă pentru ambele case, rigips și niște vată bazaltică de izolație la pod la casa de la munte și câteva mărunțișuri absolut necesare. Completează el listele apoi eu să fac comenzile pe măsură ce se apropie datele fixate pentru manoperă.

Acum ce să vă spun, s-au grăbit cu concursul ăsta ! Dacă era mai pe toamnă vă arătam film și cu  materialele aduse în ograda mea și ce s-a făcut cu ele. Deocamdată mă credeți că m-am oprit la ei, listele cu materialele necesare stau drapel fixate cu magneți pe frigider și peste două luni, după prima vacanță, fac și prima comandă. A, să nu mă audă cei de la Vindem-Ieftin.ro comenzi online, Ionel mi-a zis să fac în numele lui comanda, plătește cu cardul lui că e în baza lor de date  la câte comenzi a făcut și are reduceri mărișoare, de, client fidel !!!

Al naibii Ionel ăsta meșterul meu, de unde fugea de net ca dracu’ de tămâie și ne punea să alergăm noi kilometri după materiale scumpe, unele le-am cărat și cu mașinuța nostră dragă, acum e mare șef pe online și  fan Vindem-ieftin.ro !!  Oricum nu-mi pare rău că va lua el banii pe filmări la recepția comenzilor, m-a scutit pe mine de mulți nervi și alergătură, timp pierdut și spaime că îmi sparg șoferii marfa pe drumurile noastre ! Așa a reușit să mă convingă și meșterul dar și  pagina lor de net că nici în showroom n-am vrut să merg să văd pe viu marfa, am încredere ! După comentariile clienților cred că sunt serioși , doar ei zic

Orice vis se poate împlini dacă ai oameni serioși lângă tine !


Articol scris pentru proba 7 / Spring SuperBlog 2019

Poze de pe Pixabay și Vindem-ieftin.ro