Aproape de fiecare dată când mergem spre Grecia ori revenim acasă, facem un popas și în Bulgaria. Anul acesta am fost cumva forțați să plecăm fix sâmbătă 21 mai, adică de Sf. Constantin și Elena. Cunoscând pasiunile românilor ne-am gândit că vama Giurgiu ori Makaza va fi aglomerată, noi nu doream să plecăm cu noaptea în cap așa că am ales o oprire mai aproape de Makaza. Inițial ne propusesem să oprim unde ne place, să rezervăm din mers, poate chiar dincolo de Nymphea dar am luat în considerare ziua de sâmbătă plus sărbătoarea creștină, așa că am rezervat de acasă. 

Hotel Konak este relativ nou, funcționează din anul 2018. Este modern, cu parcare mare, piscină și un parc frumos cu o micuță cascadă artificială, plăcută atât pe căldura zilei cât și seara când este luminată. 

Prima impresie a fost plăcută la check-in. Am dat un act de identitate și imediat am primit cheia și indicațiile necesare (mic dejun și wi-fi). Plata se făcuse deja cu 24 de ore înainte de check-in când au fost retrași banii de pe card, mai puțin cele 10 leva pentru parcare. Și care nu ne-au mai fost ceruți, deși erau trecuți pe rezervare. parcarea a fost din parte casei ?. La fel din partea casei a fost și nunta ? organizată în parcul hotelului dar care nu ne-a deranjat pentru că s-a încheiat la 12 noaptea, plus că termopanele camerei erau de bună calitate și închizându-le muzica se auzea foarte puțin.

Hotelul are 2 etaje, la parter este restaurantul cu salonul   mic și unul  mare, este barul și un lobby foarte generos. Am avut camera la etajul 1 așa că am urcat pe scări. Coridorul este mochetat, deci zgomotul este estompat. Pe hol, într-un lateral era amenajat un spațiu pentru diferite activități, inclusiv erau spre folosință un calculator și o imprimantă. Tot pe hol se afla o masă de călcat și desigur un fier de călcat. 

Camera a fost destul de mare, având chiar și două fotolii cu o măsuță. Mini frigider, aer condiționat bun, tv cu ecran plat (4 canale necodate, atenție la tătici și copii ?), baia utilată cu tot ce trebuie, inclusiv halate și papuci.  De asemeni balconul mobilat, la noi cu vedere la micuța cascadă (și la nuntași), numai bun de stat seara sau dimineața devreme la aer curat.

Recepția este deschisă nonstop, probabil pentru că hotelul este destul de aproape de granița cu Grecia și Turcia. De asemeni oferă room service.

Personalul nu vorbește engleza, doar bulgară și turcă (este o regiune unde au rămas mulți etnici turci) dar n-a fost o problemă să ne înțelegem bine atât pentru masa de seară cât și la micul dejun. Pentru cină am plătit cu cardul, meniu à la carte dar cam subțirel. Friptura însă și mai ales salata au fost excelente la gust. Micul dejun se servește începând cu ora 7 a.m. dar se poate cere de seara la pachet pentru cei care pleacă înainte de această oră. Nu este în sistem bufet dar a fost bun și suficient cantitativ.

Am văzut pe hol câteva paturi pentru bebeluși, hotelul oferind gratis aceste paturi. pentru copii mari – de la 7 ani în sus. Se poate monta un al treilea pat la un cost suplimentar plătit la recepție.

Hotelul are sală de conferințe, cameră pentru jocul de biliard și oferă la cerere și posibilități de pescuit.

În apropiere sunt câteva locuri naturale foarte interesante, cum ar fi Podul Diavolului și Potcoava de pe râul Arda, Perperikon, etc. 

Am primit un loc foarte bun, frumos, curat, cu personal amabil iar prețul a fost excelent, 85 leva / 43,46 €. Hotelul este de 1 stea dar bine notat pe booking.com. Este la o mică distanță, 7 km, în afara traseului 5, distanța hotel Konak – Makaza/Nymphea este de 38 km prin drumul 5 sau 42 km ocolind prin oraș și un drum local.

Hotelul este excelent pentru o noapte de tranzit dar și pentru un weekend, având în vedere împrejurimile. 

%d blogeri au apreciat: