.….Totul a pornit de la cele patru adevăruri sublime din budism pe care tu te chinuiai să le pricepi. Două dintre ele mi se potrivesc perfect mie:  “Izvorul suferinței este dorința“ și a doua “Izbăvirea de suferință se obține prin încetarea dorinței“…… 

Kaderini între două lumi

După câteva decenii de studiu intens, am învățat ceva în școala vieții. Am călătorit destul în aceste trenuri, avioane, automobile, căruțe ce se numesc ani. Am călătorit mult adunând experiențe, iubiri de oameni, animăluțe, locuri dar am strâns și mulți nori. Însă soarele mi-a zâmbit mereu cu căldură, cu dragoste, chiar dacă uneori l-am zărit printre boabele de rouă ori potopul ochilor și sufletului.

Am învățat despre diversele culori ale pielii umane și sinistrele uneori culori ale inimilor, despre etnii, despre ură și mândrie nejustificată, despre religii și mai ales tradiții, despre atavismele corpului uman dar în special ale sufletelor. Am înțeles că omenirea este și va rămâne mereu neschimbată, blocată în aceleași dorințe tiranice de uciderea semenilor umani și fraților de regn. Oricât ar evolua tehnic și biologic, unii rămân încorsetați în negurile începutului umanității. Căci ce este un corp uman? Doar o mașină cu autor necunoscut, autor bănuit și ades dorit și respectat dacă ne este alături cu dragoste și înțelepciune, la bine și la greu. Și ca orice constructor care folosește țărâna și Suflarea, uneori greșește și El, dând lumii și monștri. Oare El chiar ne fixează un drum care se numește soartă, destin ori kade(x)….? Nu știm și sigur nici generațiile viitoare nu vor ști! Aici este misterul și farmecul vieții noastre de călători prin timp. Ne-a lăsat însă liberul arbitru!

…când soțul meu m-a luat în casa lui, prieteni și chiar rude l-au părăsit pentru că  luase o venetică, o femeie violată de mai multe ori, care ziceau ei s-a complăcut în asta.  Ba mai mult,  mai grav pentru ei, eram o țigancă, nu o ființă umană! Tătarii adevărați sunt foarte stricți cu tradițiile lor, cu legile chiar mai aspre decât ale turcilor, deși sunt….

…..Nu uita ce ți-am spus despre povestea orientală a curcubeului și fă din viața ta viitoare, dacă eu voi fi chemat devreme la Allah, un curcubeu. Și când va fi sfârșitul vieții tale și foarfeca lui Lachelis va tăia firul, un fir sper cât mai lung și cât mai demn,  îți doresc cu toată puterea iubirii mele de acum, să poți trece ușoară ca un fulg  Puntea Sirât!…..  Al tău nedemn soț,…..

Puțin din aceste gânduri ale mele s-au strâns în câteva pagini ale unei povești despre dragostea bărbat-femeie, despre alte iubiri, iertare, înțelegere și respect. Și despre prietenie! Dar prietenia este ceva care, după mine, este dincolo de iubire ori felurile de iubiri iar despre asta într-o altă poveste. O poveste care are legătură cu Kaderini între două lumi, pentru că publicarea ei mi-a revelat mult mai mult despre prietenie și prieteni….

https://letras.ro/…/ebook-kaderini-intre-doua-lumi…/

https://piatadecarte.net/…/ebook-kaderini-intre-doua-lumi/

https://ro.scribd.com/…/600190615/Kaderini-Intre-Doua-Lumi

https://play.google.com/store/books/details/Elvira_Bogos_Kaderini_intre_doua_lumi?id=SRyUEAAAQBAJ&hl=en&gl=US

Prețul este 29 lei la primele 3 și 30.45 lei la play.google

https://www.smashwords.com/books/view/1169456 la prețul de 5.99$

%d blogeri au apreciat: