– A venit primăvara !! ( Așa zic vrăbiile mele gureșe care toată iarna m-au curtat să le hrănesc.)

– Ei și ce-i cu asta ?! le răspund eu .

– Cum ce–i ? Noi ne facem cuiburi pentru puiuți, tu care ne-ai hrănit cu drag pe geruri mari devii liberă de obligații fix de la 1 martie !!

– ?!

–  Da, liberă să stai la soare !

– Zău ?! Dar afară-i nor și frig, nu-mi place !

– Lasă, nu te văita, noi nu mai vrem să ne hrănești de acum căci vor ieși râmele, boboceii plantelor, insectele, asta-i lumea nostră ! Plus că-ți oferim mai mult timp pentru scris, pasiunea ta !

– ?!!

epidemia Superblog

– Hai, nu te face că nu pricepi. Ce, n-ai idei de pus pe blogul tău ? Stai liniștită, îți dau alții destule, de n-o să le poți duce !  S-a dat startul la Spring SuperBlog 2019 , tu ce faci, te lenevești cucoană ?!

N-am putut să le răspund, ele sunt muuulte, eu sărmana singurică, așa  că după ce m-au marcat cu păsăreasca lor, mi-au întors fundulețele și s-au afundat în castronul cu grâu. Rămasă fără obiectul muncii  hibernale mă gândesc ce să fac de acum până la vacanță cu atâta timp liber !! Scormonesc prin câțiva neuroni mai serioși din colivia mea …craniană și iată marea problemă, nu găsesc nimic mai tentant decât ce mi-au propus vrăbiile :

Spring Superblog 2019 !!

Consult oracolul  din dotare,  bineînțeles oferindu-i ca ofrandă și nu ca mită, să fie clar, o ciorbă caldă după o rețetă moldav-ardelenească.  Și răspunsul-surpriză ori surpriza-răspunsului, cum vreți, vine pe loc :

Du-te, după cum vei scrie, experiență vei câștiga nu vei pierde esența !!

(Mi-a alunecat a doua virgulă sub tastatură, nu aveți voi una în plus ? ?)

Cuget eu așa ca olteano-capitalistă ce sunt  și gata, mă arunc pe blog. Care?! Ei, nu mai merg la oracol că dau faliment, e scump ?.  Păi ăl mai bun zic eu, blogul ăl de inimă, Suflet de turist  (Tu, ăla micu’ stai liniștit, dacă frate-tu trece acum așa, cam în primii 60, poate la anu’ te trimit pe tine  la bal !!)

Doamne cât de aiurită sunt ! Și totuși momentul adevărului !! Păi nici finalistă probabil nu voi fi, de punctaj nu-mi fac vise  căci timpul din martie și aprilie e drămuit ca la o balanță farmaceutică: o întâlnire prin țară cu amici-turiști-povestitori, vacanța care se apropie și pe care încă n-am pregătit-o ca-n alți ani, sărbători fără număr, mai sunt și zilele babelor rele de care mi-e tare frică ?, plus neprevăzutele….

Și ce dacă nu voi scrie atâtea articole câte are competiția, regulamentul îmi permite să mai sar câte unul și tot câștig frumos o să am, merg la sigur : capăt experiență  și prind   curaj  !!

Gata, mă înscriu !  Mi-a dat un ghiont și Alexandru Machedon, așa ca de la leu la o leoaică ?, mesajul a venit prin poșta electronică antică de ieri, acum e deja 1 martie :

                               Nimic nu e imposibil pentru cei care încearcă !