De câțiva ani am hotărât să nu scriu pe aici despre toate cazările din vacanțe, ci doar despre cele care mi-au rămas în suflet ca un balsam. Anul acesta, la prima ieșire în Grecia, m-a și ne-a fermecat un loc în care sper să mai revin.

Cea mai frumoasă cazare de până acum, anul acesta,  a fost Hotel Maistra din Tsagarada, Pelion. Am ales locația din puținele cazări deschise pe booking.com în ultima săptămână a lunii mai. Camera, locația, serviciile, liniștea, peisajul frumos și …. pisicile ne-au făcut să regretăm că am stat doar 3 nopți acolo. 

Când căutam cazări în Pelion, hotel Maistra m-a  atras prin organizarea lui aparte și pozele de pe Booking.com. Căsuța de piatră în care am stat, cu vedere la marea Egee, parcul cu castani dotat cu mese destul de depărtate între ele, pentru micul dejun ori socializare, terase, hamac, multă verdeață și flori, jocul de șah cu piese transparente, parcare într-un lateral pe  șosea sau pe proprietate, după dorință căci curtea e în pantă,  desigur și multele comentarii excelente despre cazare și gazdă, m-au făcut să aleg locația aceasta de 3 stele. 

Am ales să stăm în căsuța de piatră  și lemn de la șosea, la etaj.  Aveam intrare separată de camerele de la parter și două balcoane dotate cu măsuțe și scaune de grădină. Vederea din camere pe două părți. 

Cazarea noastră, de fapt 2 camere, a avut tot ce trebuie și ceva în plus: pe lângă patul bun cu lenjerie și saltele moderne  în perfectă stare, tv cu ecran plat, a.c. foarte bun, WiFi excelent, soțul meu s-a bucurat de un dvd player pe care bineînțeles l-a butonat imediat ce am intrat, doar semăna cu cel de acasă ?. 

În prima cameră am avut canapea extensibilă, măsuțe, chicinetă cu hotă și toate cele necesare pentru un gătit ușor în caz de nevoie, tv, dvd player, un cufăr superb lucrat manual. În dormitor patul matrimonial, tv, șifonierul în care am găsit pături, uscător de rufe, măsuță și fier de călcat, seif, perii, uscător de păr și alte câteva chestii mărunte. 

Ambele camere au câte un șemineu funcțional, gazda punând la dispoziție lemne pentru foc, fără a cere un preț suplimentar. Dar din păcate am ratat, afară au fost călduri sufocante ziua.

Din ambele camere se putea ieși pe balconul cu vedere la mare și șosea. Geamurile și ușile de la balcon au obloane care ne-au apărat de soarele extrem de fierbinte pentru un sfârșit de mai. 

Baia măricică, cadă cu hidromasaj, geam pentru aerisire și consumabile de calitate. 

Micul dejun cuprins în preț se servea afară sau în clădirea mare unde este recepția și barul. Excelent md pregătit de gazdă, din produse locale. Am înțeles că se poate discuta cu gazda pentru un mic dejun vegan, pentru noi nu era cazul.  Foarte bune gemurile dar și omletele.  Și îndestulător pentru oameni normali. 

Între anumite ore este deschis și barul unde se mai poate comanda pe lângă băuturi și  o pizza sau altceva ușor. 

Am plătit la plecare cu cardul aproape 380 € / 3 nopți, am primit factură fără să o cerem.

https://www.hotelmaistra.com/en/gallery.php

La hotel Maistra copiii nu plătesc patul suplimentar până la vârsta de 13 ani dar trebuie întrebat din timp dacă camera aleasă are spațiu pentru el.  Și un fapt care mi-a plăcut, animalele de companie sunt acceptate gratis, cu anumite condiții desigur pentru câinii mai … neliniștiți. Căci există o superbă mâță patroană Betty dar și alte mâțe frumoase de prin vecini, feline care se odihnesc sub castani sau cer mângâiere.  Și cum să nu le mângâi când îți flutură pe la picioare codițele lor în evantai cu blană fină ca de mătase? Totuși trebuie discutat întâi cu gazda despre aducerea unui animal de companie.

Pentru cei interesați se pot organiza excursii diverse, inclusiv călărie, contra cost. Oricum gazda este foarte amabilă și stă la dispoziție cu orice informație, ajutor dacă i se cere, altfel este foarte discretă.

În zonă, de-a lungul a mulți kilometri, tavernele și micile magazine sătești erau închise în ultima săptămână din mai și asta a fost o mică problemă pentru noi. Unele se amenajau fix atunci. 

Dacă vreți plajă, Fakistra Beach, celebră pentru apele sale turcoaz păzite de blocurile mari de piatră și unde s-a filmat o parte din Mamma mia, este cam la 1 km de locație. Plaja Mylopotamos, la fel de strâns îmbrățișată de stânci imense și ozonată de mulți pini,  este la mai puțin de 2 km și  se poate ajunge acolo pe jos, pe șosea. Scările spre apa turcoaz nu le pun la socoteală ?.

Pentru tot ce ne-a oferit Hotel Maistra, prețul plătit a fost corect. Pentru cei care își doresc o vacanță liniștită, într-o locație deosebită ca natură, stil și ofertă de plimbări lungi în natură, Hotel Maistra e perfectă.